The Flying Elk är en modern gastropub signerad Björn Frantzén, stjärnkocken som sedan tidigare driver Frantzén, restaurangen med Michelinstjärnor. Han är även skapare av projektet Exceptionell råvara. Det är till för att lyfta fram svenska råvaror till att bli världsklass. Han har även gett ut en egen kokbok samt varit med i ett tv-program och hjälpt hemmakockar.
The Flying Elk är döpt efter en av de där gamla skrönorna som återfinns lite varstans. I de jämtländska skogarna har människan ända sedan 1600-talet pratat om en älg med en mankhöjd högre än någonsin tidigare skådats och en krona prydd med oräkneliga taggar. Genom tiderna har jägare försökt fälla denna skogens sanna konung, men varje gång har älgen lyckats undkomma i sista sekund. Det är den flygande älgen!
I Gamla stan i Stockholm har Frantzén byggt ett eget litet krogimperium. Här ligger dels fine-dining-krogen Frantzén, med ett experimentkök. I kvarteret bredvid ligger då gastropuben The Flying Elk med tillhörande vinbar Gaston. Här finns det både kök, bar, restaurang, chambre separé och matsal. Sedan 2013 har det serverats vad man kan kalla rejäl pub-käk.
På The Flying Elk lagas vällagad mat med riktiga råvaror. Ölen är väl utvald och serverad i rätt temperatur. Det finns runt 100 finöl att välja mellan. Menyn består av tilltugg, smårätter, varmrätter, desserter samt att det även erbjuds helg frunch, Björn Frantzéns avsmakning och så finns det en anpassad barnmeny. Maten som serveras på The Flying Elk är fylld med smaker som får alla sinnen att vilja sjunga!
I vinbaren Gaston serveras det prisvärda små munsbitar från The Flying Elks meny, men man kan även få både hamburgare och korv med bröd. Eller, ja, korven är gjord på biff kryddad med Guinness och serveras med ölglaserad stekt lök, rökt baconmajonnäs, stekt kål och toppas med tunn friterad potatis.
Öppettider på The Flying Elk är måndag-tisdag 18-00, onsdag-lördag 18-01 och söndag 18-00. Det går att boka bord online, via telefon eller via e-post.
White Guide gav The Flying Elk 69 samt matpoäng 28/40. Det innebär att enligt denna guide så är restaurangen av Mycket God Klass vilket innebär en god helhetsupplevelse, en intressant prestation av köket och en väl genomförd matlagning.
Det bästa är dock att själv äta där och på så vis få en uppfattning om vad man tycker om maten och drycken.